Lisabon - Mesto moreplavcov

Lisabon - Mesto moreplavcov, poznávací zájazd Lisabon - Mesto moreplavcov, poznávací zájazd Lisabon - Mesto moreplavcov, poznávací zájazd Lisabon - Mesto moreplavcov, poznávací zájazd Lisabon - Mesto moreplavcov, poznávací zájazd Lisabon - Mesto moreplavcov, poznávací zájazd Lisabon - Mesto moreplavcov, poznávací zájazd Lisabon - Mesto moreplavcov, poznávací zájazd Fontána Architektúra Architektúra
Destinácia: Portugalsko, Stred
Kód zájazdu: 1285412
Cena od: 1 146,10 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

29.08.2024 4 dni First Minute 1 146,10 € +0 € odlet: Viedeň letecká
31.10.2024 4 dni First Minute 1 146,10 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
4-dňový letecký zájazd

Perex:
Veľkolepo pôsobiaci Lisabon sa do dejín zapísal ako mesto moreplavcov. Od jeho brehov sa odrazili odvážni kapitáni za svetovým dobrodružstvom. Lisabon sa pýši starobylou štvrťou Belém, pevnosťou, rozľahlými námestiami a úzkymi uličkami s jedinečným koloritom. Za bránami hlavného mesta spoznáte aj najzápadnejšie miesto Európy, šľachtickú Sintru, rybárske mestečko Cascais a portugalské Monte Carlo - Estoril.

1. deň:
Transfer na letisko Schwechat. Odlet do Lisabonu, po prílete krátka autobusová okružná jazda mestom. Ubytovanie.

2. deň:
Raňajky. Lisabon - mesto, na ktoré sa díva socha Krista, presná replika tej slávnejšej v Riu de Janeiro. Lisabon sa vďaka svojmu prístupu k Atlantickému oceánu stal významným obchodným prístavom a križovatkou sveta s najväčšími suchými dokmi na európskom kontinente. O jeho veľkoleposti a jedinečnej atmosfére sa presvedčíme počas prehliadky: historické srdce a duša Portugalska, to je starobylá štvrť Belém s Kláštorom Hieronymov (vrchol manuelskej architektúry s nádhernou krížovou chodbou), veža Torre de Belém (pôvodne obranná veža a maják na rieke Tejo), maurská pevnosť Castelo de Sao Jorge, odkiaľ je úchvatný výhľad na celé mesto. Starobylé uličky nás zavedú do najstaršej štvrte Alfami, založenej Feničanmi, pravý portugalský kolorit zažijeme na Praca do Comercio – jednom z najväčších a najkrajších námestí Lisabonu, a nakoniec, keď sa vyvezieme železným výťahom Elevador de Santa Justa (podľa návrhu žiaka slávneho staviteľa A. G. Eiffela), starý Lisabon sa nám ukáže ako na dlani. Návrat na ubytovanie.

3. deň:
Po raňajkách celodenný výlet do okolia Lisabonu na trase Sintra – Cabo da Roca a Cascais. Sintra, bývalé letovisko portugalskej šľachty, plné palácov rôznych štýlov, záhrad, parkov a krivoľakých uličiek s malými obchodíkmi, kaviarňami a múzeami je najnavštevovanejším miestom Portugalska (UNESCO). Čarovné mesto obklopuje priam rozprávková príroda so scenériami ako vystrihnutými z filmu a neprehliadnuteľné panské sídla patria k najzachovalejším príkladom romantickej portugalskej architektúry. V Cabo da Roca (najzápadnejší cíp kontinentálnej Európy) si vychutnáme nádherné výhľady a v rybárskom mestečku Cascais možno ochutnáme niektorú z miestnych rybích špecialít. Na záver si pozrieme portugalské Monte Carlo – Estoril. Návrat do Lisabonu.

4. deň:
Raňajky, presun na letisko, odlet do Viedne, transfer do Bratislavy.


Ubytovanie:
3 x v hoteli 3*.

Stravovanie:
3 x raňajky


Doprava:
Letecká.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne vrátane letiskových a servisných poplatkov, transfer Bratislava – Schwechat – Bratislava, autobus podľa programu, 3x ubytovanie v hoteli 3* s raňajkami, sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatky: za 1/1 izbu, za predstavenie Fado. Vstupy, pobytovú taxu a cestovné poistenie.     



Kontaktujte nás

Potrebujete poradiť s výberom dovolenky, alebo chcete dostávat pravidelné ponuky na Váš email? Kontaktujte nás!

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »