Predĺžený víkend na Malte

Destinácia: Malta
Kód zájazdu: 1200704
Cena od: 557 €
Príplatky od: 190 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

10.04.2024 5 dní Last Minute 557 € +190 € odlet: Bratislava letecká
01.05.2024 5 dní First Minute 597 € +190 € odlet: Bratislava letecká
09.06.2024 5 dní First Minute 597 € +190 € odlet: Bratislava letecká
11.08.2024 5 dní First Minute 597 € +190 € odlet: Bratislava letecká
28.08.2024 5 dní First Minute 597 € +190 € odlet: Bratislava letecká
18.09.2024 5 dní First Minute 597 € +190 € odlet: Bratislava letecká
23.10.2024 5 dní First Minute 577 € +190 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

5 dňový poznávací zájazd v tejto ostrovnej krajine je ako stvorený na chvíle oddychu s vašou polovičkou alebo blízkou osobou. Krajina obklopená azúrovým morom, ktorej história je spätá s rytiermi maltézskeho rádu,  plavby na loďkách, skvelé víno, stredomorský vánok, úzke uličky s množstvom obchodíkov či kaviarní a reštaurácii s typicky maltskou atmosférou. Toto všetko a ešte viac robí z Malty ideálne miesto na únik od každodennej reality. Uvidíte Valettu, Kostol sv. Jána Krstiteľa, Caravaggiove obrazy, vrchné záhrady, Ostrov Gozo, tradičnú rybársku dedinku a iné.
Predĺžený víkend na Malte na váš už čaká!

Program
1. deň

Prílet na Maltu
transfer do hotela
ubytovanie
Tradičná folklórna večera s ukážkami maltských tancov a hudby a hlavne dobrého jedla ( 3 chodové menu a neobmedzene voda a víno) - je možné objednať fakultatívne 65€ osoba, transfer z hotela na večeru a späť je v cene.
Noc v hoteli

2. deň
Raňajky v hoteli
Predĺžený víkend na Malte začne tým, že sprievodca vás prevedie po promenáde mesta Sliema do prístavu, kde sa preplavíte do hlavného mesta Valletta. Tak ako rytieri, ktorí sa priplavili k ostrovom na lodiach. Dych berúci pohlaď na Vallettu z mora je nezabudnuteľná spomienka na cely život.
Exkurzia do Valetty – dnešný deň začneme návštevou hlavného mesta Malty. Valettu založili v roku 1556 na želanie veľmajstra rádu maltézskych rytierov, francúza Jeana de la Valette. Mesto je nádhernou ukážkou prepojenia vojenskej architektúry, barokového umenia a krásnych výhľadov na azúrové more. Niet divu, že je na zozname UNESCO. Počas exkurzie nevynecháme katedrálu sv. Jána a Horné záhrady Barrakka. Potešíme aj mlstné jazýčky, lebo ochutnáme miestnu tradičnú špecialitu Pastizzi.
Máme pre vás pripravený aj 5D zážitok o histórii Vallety a mnoho iného. Nevynecháme ani prístav, ktorí ako naša sprievodkyňa hovorí:”V deň ked Pán Boh vytváral tento pristav tak musel mat veľmi dobrú náladu, pretože zanechal Malte prístav, aký nemá páru na svete.” Práve takýto dojem budia neuveriteľné zátoky 3 miest- Vitoriosa-Cospicua-Senglea. Prejdeme cez horné záhrady okolo budovy Parlamentu a ruin starého operného divadla. Loďkou sa dostaneme naspäť do Sliemy, kde sa nachádzajú nespočetné bary, reštaurácie a cafeterie, kde si môžete vychutnať individuálne večeru.
Voľný čas
Návrat do hotela

3. deň
Raňajky v hoteli
V tento deň naše kroky povedú do Mdiny tzv. Tichého mesta a Rabatu. Mdina prekvitala v období antiky, až po stredovek a celé stáročia bola domovom šľachty. Počas exkurzie sa dozviete prečo ju prezývajú tichým mestom.  Mesto je na zozname UNESCO. Ak ste fanúšikom seriálu Hry o tróny, tak spoznáte vstupnú bránu do Mdiny, ktorá bola v seriále.
Pokračovať budeme do Rabatu, ktoré je obkolesené obrannými múrmi a bastilami. Veď v preklade Rabat znamená pevnosť.
prestávka na obed
Presun na útesy Dingli – najvyšší bod Malty. Prevoz okolo paláca prezidenta. A na vzdor iným, čo tvrdia že Malta nemá lesy, spoznáme les vysadený maltskými rytiermi, v ktorom chovali preslávených sokolov. Na záver návšteva oblasti Blue Grotto s útesmi a užasne modrým morom. Za poplatok 8€ na mieste, môžete absolvovať aj plavbu. Ešte jedna kávička, pivečko alebo pohár vínka pri mori, aby sme pozdravili ostrovy a šup na letisko k vášmu odletu.
transfer na letisko
koniec zájazdu Predĺžený víkend na Malte
V Aprílovom termíne sa v tento deň vyberieme na jedinečný jahodový festival, ktorý sa koná raz ročne a trvá jeden celý deň. Jahody nájdete v podobách od výmyslu sveta jahodové dezerty, griláže, jahodové pivo, jahodové víno, jahodová pena, zmrzlina či iné dobroty. Viete si predstaviť lepšiu sladkú bodku?
A dajte si prezradiť perličku. Sme jediná cestovná kancelária zo Slovenska, čo tento festival zahŕňa do svojho programu.
Prvú časť výletu strávime na festivale jahôd, kde všetko okolo nás bude mať chuť, vôňu a formu jahôd. Prečo jahody? Prečo v tejto dedine? Len pre klientov CK bude odhalená táto zaujímavosť.
Predlžený víkend na Malte bude určite zážitok!

4. deň
Raňajky v hoteli
V tento deň zistíte prečo je Malta azúrový ostrov
Exkurzia na Gozo – ak sa pýtate, čo je Gozo, tak je to sesterský ostrov Malty a má len 67km2. Obýva ho okolo 37 000 obyvateľov a najväčším mestom je Viktória. Ostrov si dokázal po celé stáročia zachovať autentickosť a jedinečnú atmosféru. Navštívime tu záliv Ramla s jeho červenými plážami, kde sa skrýva jaskyňa Calypso. Podľa Homéra v nej nymfa Calypso 7 rokov väznila Odysea. Ďalšou zastávkou bude bazilika Ta’Pinu – bazilika požehnanej panny. Bazilika je pútnickym miestom a svojho času ju navštívil aj pápež Ján Pavol II.
Na obed sa vyberieme do čarovného miesta, kde vyrábajú tradičnou metódou syry z Goza – uvitíte ukážku výroby a hlavne ochutnáte veľa ich výrobkov ako miestne pomazánky zo sušených paradajok či kapari a mnoho iného a aj skvelé farmárske víno.
Návštevu ostrova zakončíme hlavným mestom Goza, Viktóriou (miestny ho volajú Rabat – historický názov mesta), kde navštívime miestnu citadelu.
Večerný návrat na Maltu

5. deň
OD MARCA 2023 bude pobyt na 4 noci 5 dní
Raňajky v hoteli
voľný čas a odlet domov

Poradie dní v programe sa môže meniť v závislosti od presného času odletu a príletu do destinácie
*zájazd sa uskutoční pri obsadení 6 osobami (maximálny počet osôb je 22)

Ubytovanie:
Azur Hotel by ST Hotels 3*+
Ubytovacie zariadenie Azur Hotel by ST Hotels sa nachádza v meste Il-Gżira a ponúka reštauráciu, fitnescentrum, bar a spoločenskú miestnosť. Tento 3-hviezdičkový hotel ponúka recepciu s nepretržitou prevádzkou a službu concierge. K dispozícii je aj bezplatné Wi-Fi a za príplatok je možné zabezpečiť parkovanie na súkromnom parkovisku.Hostia sa môžu ubytovať v klimatizovaných izbách s písacím stolom, rýchlovarnou kanvicou, chladničkou, trezorom, TV s plochou obrazovkou, balkónom a súkromnou kúpeľňou so sprchovacím kútom. Všetky izby v hoteli sú vybavené posteľnou bielizňou a uterákmi.Ráno sa podávajú kontinentálne raňajky alebo raňajky formou bufetu.Pláž Balluta Bay je od hotela vzdialená necelý 1 km a Maltská univerzita sa nachádza vo vzdialenosti 2,8 km.

Hotel Santana 4*
Hotel ponúka panoramatický výhľad na okolie a strešný bazén s výhľadom na more a krajinu v zálive St. Paul’s. Prímorská promenáda je vzdialená 150 metrov.Všetky izby majú TV, klimatizáciu a súkromnú kúpeľňu. Väčšina izieb má balkón. Vo všetkých priestoroch môžete využívať bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet.Hotelová záhrada ponúka vonkajší bar, kde si oddýchnete pri živej zábave.V hoteli nájdete krytý bazén s hydromasážou, saunu a posilňovňu. Počas pobytu si môžete taktiež dopriať kozmetické procedúry.Hotel má reštauráciu, kaviareň a strešný bar pri bazéne s panoramatickým výhľadom na more.
Zastávky verejných autobusov premávajúcich z mesta Qawra do všetkých častí ostrova Malta sú neďaleko.
Prímorská promenáda s mnohými obchodmi, barmi a reštauráciami sa nachádza len pár minút chôdze od hotela. Piesočnatá pláž a skalnatá pláž sú vzdialené necelých 5 minút chôdze.Národné akvárium na Malte nájdete 600 metrov od hotela.

Cena zahŕňa
ubytovanie v hoteli 4* alebo 3*++ s raňajkami
vstupy podľa programu
sprievodca v slovenskom jazyku
transfery v destinácii
degustácie podľa programu

Cena nezahŕňa
spiatočná letenka od 190€/osoba
tradičná folklórna večera - 65€ osoba
cestovné poistenie Balík A1 základný: 15€/osoba/pobyt
alebo, cestovné poistenie Balík A1 pandemic: 20€/osoba/pobyt
transfer na/z/ letisko Bratislava - Viedeň - Bratislava: 15€/osoba/cesta

Kontaktujte nás

Potrebujete poradiť s výberom dovolenky, alebo chcete dostávat pravidelné ponuky na Váš email? Kontaktujte nás!

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »