Najkrajšie vianočné trhy v Bavorsku

atrakcie
Destinácia: Nemecko, Bavorsko
Kód zájazdu: 1334337
Cena od: 308,70 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Advent

Výber termínu

29.11.2024 3 dni First Minute 308,70 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
Nechajte sa unášať nádherným stredovekým mestom Regensburg so zachovalým historickým centrom, romantickým Bambergom, ktoré je známe ako "mesto piva" a malými "Benátkami", či Norimbergom, so svojimi slávnymi norimberskými perníčkami. Poďte zažiť atmosféru Vianoc do Bavorska!


Program:

1. deň:
Odchod zo Slovenska v ranných hodinách (z Bratislavy o 06:30 h). Popoludní príchod do Regensburgu. Významné biskupské mesto so zachovalým historickým centrom (UNESCO) a krásnymi pamiatkami: pôvodná antická brána Porrta Praetoria (najstaršia dochovaná kamenná stavba v Nemecku), stredoveká radnica, najstarší zachovalý kamenný most severne od Álp „ Steinerne Brucke“ – symbol mesta, katedrála Sv. Petra a iné. Vianočné trhy v Regensburgu majú čarovnú atmosféru. Môžete si pozrieť ukážky tradičných remesiel a výrobkov a ochutnať z množstva rôznych gastronomických špecialít. Ubytovanie.

2. deň:
Raňajky, odchod do druhého najväčšieho mesta Bavorska Norimbergu, ktorého centrum vás zavedie späť do stredoveku. Norimberg vás zaujme i svojím neskutočne krásnym historickým centrom obkoleseným hradbami a obrannými vežami. Najstaršou časťou Norimbergu je ulica Weissgerbergasse, na ktorej objavíte najviac pôvodných budov. Na začiatku ulice sa nachádza najstaršia zachovalá budova v meste, ktorá pochádza už z roku 1341. Navštívime budovu, v ktorej sa konal Norimberský súd s vojnovými zločincami a nevynecháme návštevu miestnych vianočných trhov, ktoré sú považované za najkrajšie v Nemecku. Drevené stánky ponúkajú veľké množstvo dobrôt. Môžete ochutnať slávne norimberské perníčky, ktoré sú známe po celom svete. Obrovské množstvo rôznych špecialít a dobrôt vás bude lákať na každom kroku. Vo večerných hodinách odchod na ubytovanie.

3. deň:
Raňajky. Odchod do mesta Bamberg (UNESCO), ktoré rovnako ako Rím, vyrástlo na siedmich pahorkoch. Okrem rieky Regnitz prechádza cez mesto riečny kanál Mohan-Dunaj. Na ostrove uprostred rieky Regnitz stojí stará radnica, odkiaľ je pekný výhľad na nábrežie nazývané „Malé Benátky“. Dominantou mesta je Katedrála sv. Petra ukrývajúca slávne stredoveké kamenné jazdecké súsošie nazývané aj Bamberský jazdec. Navštívime vianočné trhy, ktoré sa odohrávajú v srdci starého mesta, kde zažijeme pravú romantickú atmosféru práve vďaka tomu, že sa budeme prechádzať na miestach chránených UNESCO. Symbolom Vianoc sú veľké jasličky, ktoré sú tu už od roku 1973. Priamo na námestí sú tiež atrakcie pre deti. Vo večerných hodinách návrat na Slovensko s príchodom do Bratislavy cca o 22:00 hod.

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 2x ubytovanie s raňajkami v hoteli/penzióne 2*/3*. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Doprava:
Autokar.

Kontaktujte nás

Potrebujete poradiť s výberom dovolenky, alebo chcete dostávat pravidelné ponuky na Váš email? Kontaktujte nás!

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »