Španielsko - poklady UNESCO

Destinácia: Španielsko
Kód zájazdu: 1328996
Cena od: 1 199 €
Príplatky od: 190 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

15.06.2024 8 dní First Minute 1 199 € +190 € odlet: Viedeň letecká
07.09.2024 8 dní First Minute 1 199 € +190 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis:
kláštor Poblet • Alcala de Henares • Madrid • El Escorial • Segovia • Toledo • Cuenca • Teruel • Barcelona

1. deň:
možný transfer z Bratislavy na letisko do Viedne (za príplatok), odlet z Viedne, prílet do Barcelony, transfer z letiska do oblasti Costa Brava/Maresme, ubytovanie, večera.

2. deň:
raňajky, odchod do cisterciánskeho kláštora Santa Maria de Poblet (UNESCO), založeného v 12.storočí. Prejazd španielskym vnútrozemím do najstaršieho španielskeho univerzitného mesta Alcalá de Henarés (UNESCO), ktoré sa stalo vzorom pre zakladanie miest španielskymi misionármi v Latinskej Amerike. Prehliadka historického centra (arcibiskupský palác, Calle Mayor, Cervantesovo námestie, univerzitná štvrť), odchod na ubytovanie v okolí Madridu, večera.

3. deň:
raňajky, presun do Madridu, okružná jazda a prehliadka mesta (exteriéry kráľovského paláca, Plaza Mayor, Puerta del Sol), možnosť návštevy jednej z najvýznamnejších obrazární na svete Museo del Prado, centrum moderného umenia Centro de Arte Reina Sofia, park El Retiro, návrat na ubytovanie, večera.

4. deň:
raňajky, odchod do San Lorenzo de El Escorial (UNESCO) – monumentálny kráľovský palác s bazilikou a panteónom španielskych kráľov. Prejazd do Segovie (UNESCO) – prehliadka historického centra (rímsky akvadukt, exteriér katedrály, exteriér pevnosti Alcázar, mestské opevnenie), odchod na ubytovanie v okolí Ávily, večera.

5. deň:
raňajky, odchod do Ávily (UNESCO) – prehliadka mohutných mestských hradieb, katedrály a historického centra. Odjazd do Toleda – prehliadka mesta (katedrála, kostol sv. Tomáša, Sinagoga del Tránsito, kostol Cristo de la Luz, múzeum El Greca), vo večerných hodinách odchod na ubytovanie do okolia Toleda, večera.

6. deň:
raňajky, presun do mesta Cuenca (UNESCO), prehliadka historického centra (veža Mangana, katedrála Nuestra Seňora de Gracia), odchod do horského mesta presláveného mudejárskou aragonskou architektúrou – Teruel (UNESCO). Prehliadka centra mesta (veža San Salvador, námestie Carlos Castel, katedrála, kostol a veža San Pedro), odjazd na ubytovanie v okolí Teruela, večera.

7. deň:
raňajky, presun do Barcelony (UNESCO) – panoramatická jazda modernistickou časťou mesta s architektonickými dielami A. Gaudího (Casa Batlló, Casa Milá – La Pedrera, exteriér Sagrada Família), individuálne voľno k prehliadke historického centra (ulica La Rambla, tržnica la Boguería, námorný prístav), odchod na ubytovanie do oblasti Costa Brava/Maresme, večera.

8. deň:
raňajky, transfer na letisko, odlet z Barcelony, prílet do Viedne, možný transfer do Bratislavy.

Stravovanie:
polpenzia

Doprava:
letecká

Poznámky:
Ceny vstupov sú orientačné, počas roka sa môžu meniť. Možné odlety aj z Budapešti, Krakowa a Prahy (na vyžiadanie).

Zľavy:
Zľava SENIOR 55+: -3%/osoba. Zľava verný klient: -3%/osoba.

Kontaktujte nás

Potrebujete poradiť s výberom dovolenky, alebo chcete dostávat pravidelné ponuky na Váš email? Kontaktujte nás!

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »