USA - Klasický východ (Fly & Drive)

Destinácia: USA
Kód zájazdu: 1314330
Cena od: 1 799 €
Príplatky od: 329 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

01.05.2024 10 dní Last Minute 1 999 € +329 € odlet: Praha letecká
01.07.2024 10 dní 2 119 € +329 € odlet: Praha letecká
29.08.2024 10 dní First Minute 1 799 € +329 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Niagara Falls, Buffalo, Gettysburg, Biely dom a iné zaujímavé miesta ...

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Prílet do NY, transfer do hotela, ubytovanie, nocľah.

2: NEW YORK
Prehliadku mesta zahájime plavbou na Liberty Island so svetoznámou sochou Slobody a Ellis Island s múzeom emigrácie, ktorý sa stal symbolickým míľnikom pre milióny prisťahovalcov, ktorí tu často márne čakali na povolenie k vstupu do Nového sveta. Potom, už suchou nohou - prípadne metrom, prejdeme južný Manhattan a jeho najznámejšie miesta ako napríklad finančnú štvrť Wall Street s vplyvnou burzou cenných papierov, Trinity Church obkolesený hradbou výškových budov, Čínsku a Taliansku štvrť či noblesné SoHo (South of Houston), ktorá je najväčšou štvrťou liatinových fasád na svete - väčšina z nich pochádza z rokov 1840-1850. Z terasy mrakodrapu Empire State Building (381 m) si v podvečer vychutnáme zvoľna sa rozsvecujúce mesto. Po ničivom útoku teroristov na "dvojičky" Svetového obchodného centra (WTC) v septembri 2001 sa ESB stala najvyššou budovou mesta. Po jedenástich rokoch opäť primát stratila v prospech novej budovy WTC (541 m). Nocľah na Manhattane.

3: NEW YORK
Dnes môžete pokračovať prehliadkou oblasti v okolí Central Parku, Piatej Avenue a Times Square. Následne prehliadkou Rockefellerovho centra, divadelnej štvrti a obchodov na Piatej Avenue. Večer sa potom na rozžiarenom námestí Times Square, všeobecne považovanom za miesto, kde bije srdce New Yorku, ponúka ideálna príležitosť vstrebávať jedinečnú atmosféru mesta. Nocľah na Manhattane.

4: NEW YORK - NIAGARA FALLS
Ráno požičanie auta na Manhattane, potom prejazd k Niagarským vodopádom, ubytovanie, nocľah.

5: NIAGARA FALLS - BUFFALO
Peší výlet pozdĺž vodopádov s niekoľkými úžasnými vyhliadkami na 55 metrov vysokú masu padajúcej vody. Silu besniaceho živlu znásobí plavba loďou Maid of the Mist do blízkosti vodnej steny. Po prejazde Buffalom, kedysi pyšného a bohatého centra lodného obchodu na Veľkých jazerách, odchod smerom na Harrisburg. Nocľah na trase.

6: GETTYSBURG
Návšteva Gettysburgu, kde sa odohrala kľúčová bitka občianskej vojny medzi pokrokovým Severom a otrokárskym Juhom. Popoludní príjazd do metropoly USA Washingtone D.C. Ubytovanie a čiastočná prehliadka mesta. Večer sa tiež ponúka možnosť individuálnej návštevy pôvabnej štvrte Georgetown s mnohými štýlovými reštauráciami, barmi a pivnicami. Nocľah vo Washington D.C.

7: WASHINGTON D.C.
Prehliadka mesta, počas ktorej sa pozriete k Bielemu domu - sídlu prezidenta, budove Kapitolu - v ktorom zasadá Kongres, monumentu prvého prezidenta USA Georga Washingtona či pamätníkom prezidentov Abrahama Lincolna a Thomasa Jeffersona. Tiež navštívte Arlingtonský cintorín, kde je spoločne so svojím bratom a ženou pochovaný zavraždený prezident J. F. Kennedy a počkáte na pietnu výmenu stráží pri hrobe neznámeho vojaka. Pozriete si tiež pôsobivé pamätníky vietnamskej, kórejskej vojny a ďalšie miesta vrátane možnosti individuálnej návštevy niektorého z múzeí na rozsiahlej triede The Mall. Nocľah vo Washington D.C.

8: ANNAPOLIS
Odchod do Annapolis - ktoré vďaka architektonickému štýlu, histórii a prímorskému rázu patrí k najkrajším mestám USA. Sídli tu slávna námorná akadémia. Medzi kadetov tejto elitnej školy patria americkí prezidenti, kapitáni jadrových ponoriek, astronauti alebo príslušníci kománd SEALS. Prejazd veľkolepého mostu Chesapeake Bay Bridge, ktorý sa tiahne nad zátokou Chesapeake Bay, následne sa vydáme naprieč rovnomenným polostrovom do Philadelphie. Po príchode voľný program, nocľah.

9: PHILADELPHIA - PRAHA (VIEDEŇ))
Ráno prehliadka historického centra a Federal Hall. Popoludní vrátenie auta na letisku a odlet do Prahy (Viedne).

10: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)

Ponúkame k zakúpeniu
autoatlas (National Geographic) 40, - EUR
vyššiu kategóriu vozidla vrátane GPS navigácie

Ako na národné parky?
Za vstup do amerických parkov (NP) sa platí. Ceny sa pohybujú cca $ 15 – 35,- / vozidlo. Ak počítame s návštevou viacerých parkov, kúpime si preukaz National Parks Pass. Stojí $ 80,- a kúpime ho pri každej príjazdovej bráne parku. Platí rok a po celú túto dobu s ním vstupujeme do NP zdarma, pričom preukaz sa vzťahuje aj na ďalšie spolucestujúcich vo vozidle, ktorí teda cestujú tiež zadarmo. Parks Pass neplatí v štátnych parkoch.
V každom NP po predložení Parks Pass dostaneme mapu a noviny s užitočnými údajmi o kompovaní, trasách, uzávierkach atď.

Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. Hotely z našej ponuky sú vždy na vyžiadanie a spätné potvrdenie !

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu z Prahy (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
ubytovanie kategórie 3 * na trase zájazdu (cena vždy na osobu v dvojlôžkovej izbe)
transfer letisko / hotel (len New York)
požičanie vozidla kategórie Compact v programe Fully Inclusive na letisku
itinerár trasy a zoznam odporúčaných miest a fakultatívnych výletov
mapu s lokalizovanými hotelmi
manuál, ako postupovať pri požičaní auta

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 329,- EUR
fakultatívne vstupy a výlety
stravovanie, benzín, mýto, parkovné a iné náklady spojené s vozidlom
vstupy do národných parkov
služby sprievodcu CK
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)
vstupné vízum alebo autorizáciu do USA - ESTA. Žiadosť podajte na adrese: https://esta.cbp.dhs.gov (možnosť o vízum požiadať prostredníctvom CK - poplatok 30,- EUR/osoba; potrebný scan Biometrického pasu)

Kontaktujte nás

Potrebujete poradiť s výberom dovolenky, alebo chcete dostávat pravidelné ponuky na Váš email? Kontaktujte nás!

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »