India & Bután

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1303570
Cena od: 5 109,27 €
Príplatky od: 60 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

10.10.2024 11 dní First Minute 5 109,27 € +60 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
11-dňový letecký zájazd.

Perex:
Toho najkrajšieho umenia chrámov sa nám nikde nedostane toľko, ako v Indii a Butáne. Najprv nás čaká Bután, ale najskôr pohľad na Himaláje z výšky, ktorý nám pár dní nedá ani zaspať. Najšťastnejšia krajina sveta nám s jej dovolením, ukáže pevnosti, ryžové políčka, tradičný butánsky život, ktorý plynie v harmónii a pokoji. A pre tých, ktorí radi zdolávajú výšky, je tu najkrajší kláštor Tiger´s Nest. neskôr spoznáme indické Dillí, kde pochopíme, že toto mesto nemá konca kraja. Červená pevnosť, najväčšia indická mešita, paláce a ulice plné nevšedného diania nás celkom pohltia, tak ako aj Tádž Mahal, Agra a ružový Džajpúr.

Program:
1. deň:
Odlet z Viedne do „nezabudnuteľnej“ Indie.

2. deň:
Prílet do „miliónového mesta“ Díllí. Indiu začneme spoznávať od hlavného mesta. Prehliadka Starého a Nového Dillí, nevynecháme Červenú pevnosť, Piatkovú mešitu, čo je najväčšia indická moslimská svätyňa, Prezidentský palác, oficiálna rezidencia prezidenta, prejdeme bulvárom Rajpath, ktorý je miestom konania všetkých oficiálnych ceremónií, navštívime areál Kutub Minár s povestným nehrdzavejúcim 72 metrov vysokým minaretom.

3. deň:
Presunieme sa na letisko k preletu do Butánu. Naše dobrodružstvo začne už v lietadle, keď budeme mať ako na dlani Everest, Kanchenjunga a Makalu. Po pristátí v Paro absolvujeme colné kontroly a stretneme sa s naším miestnym sprievodcom. Vydáme so do hlavného mesta Thimphu, ktoré je centrom vzdelania a kultúry, ale stále si zachováva svoje tradície. Po príchode začneme spoznávať mesto, zastavíme sa pri soche Buddhu Dordenma, ktorá sa týči nad celým mestom a patrí medzi najvyššie v celej Ázii.

4. deň:
V ranných hodinách sa cez priesmyk Dochu La Pass vydáme na našu cestu. Naskytnú sa nám nádherné panoramatické výhľady na Himaláje. Priesmyk je lemovaný 108 stúpami, ktoré dala vybudovať Kráľovná Matka. Dostaneme sa do mesta Punakha, ktoré leží v subtropickom údolí a do roku 1955 bolo hlavným mestom Butánu. Pozrieme si pevnosť Dzong, ktorá má strategickú polohu na križovatke riek Pho Chu a Mo Chu. Je jednou z najkrajších pevností v krajine. Neskôr sa prejdeme po úhľadných ryžových políčkach až k monumentu Khamsun Yuelley Namgyal Chorten a cestou späť budeme míňať niekoľko bývalých zimných palácov kráľovskej rodiny.

5. deň:
Cez priesmyk Dochu La Pass sa vydáme do mesta Paro. Prechádzať budeme úrodnými údoliami s nádhernými scenériami, ktoré sú opradené stovkami mýtov a legiend a sú domovom tých najstarších butánskych chrámov. Údolie mesta Paro je známe pestovaním kvalitnej červenej ryže. Po príchode navštívime najstarší chrám krajiny Kichu Lhakhang, ktorý je jedným zo 108 chrámov, ktoré boli vystavané v Himalájach tibetským kráľom. Potom sa pozrieme do Národného múzea a chutný čaj si vychutnáme v dome miestnych farmárov.

6. deň:
Dnešný deň bude pre tých, ktorí sa neboja výšok. Pred sebou máme výstup do najkrajšieho kláštora v Butáne, Tiger’s Nest, ktorý sa nachádza v skalách 900 metrov na údolím.

7. deň:
Presunieme sa na letisko a svoje brány nám otvorí India. Hneď po prílete nás čaká mesto zamilovaných Agra. Bývalé hlavné mesto mughalskej ríše. Navštívime Červenú pevnosť s mramorovými pavilónmi, jeden z vrcholov staviteľstva Mughalov, ktorá dodnes rozpráva ich príbehy.

8. deň:
V ranných hodinách nás čaká návšteva skvostu architektúry a jedného z ôsmich divov sveta, chrámu Tádž Mahal, ktorý nechal z bieleho mramoru postaviť sultán Šahdžahán pre svoju milovanú manželku Mumtáz Mahal. Stavba trvala 22 rokov a do dnešných čias je symbolom veľkej lásky. Pozrieme si i pevnosť. Cestou do Džajpúru sa zastavíme v bývalom sídelnom meste sultána Akbara – Fatehpur Sikri, pozrieme si palác z červeného pieskovca so známymi pavilónmi Paňč Mahal a Dívaní-chás, astrologické observatórium vybudované maharadžom Džaj Sihn II., kde sa cisár oddával veciam vedeckým a ezoterickým, Mestský palác s múzeom. Večer sa prejdeme Džajpúrom, ktorý je volaný i „ružovým mestom“.

9. deň:
Po raňajkách sa vydáme do ulíc tohto nádherného mesta. Prvou zastávkou bude nádherná brána Patrika, zaujme nás pompézna Albert Hall, zastavíme sa pri palácoch Rambagh a Kanota, svadobnom paláci Hari Mahal a Rajmahal. Veľmi silný dojem v nás zanechá i návšteva Hawa Mahal „palác vetrov“, ktorý bol sídlom džajpúrskych maharání. Rôznymi stavebnými štýlmi nás prekvapí Mestský palác a míňať budeme i Jal Mahal, palác uprostred jazera. Krátkou prechádzkou sa dostaneme do Jantar Mantar, kráľovského observatória, ktoré je zapísané na zozname UNESCO.

10. deň:
Ráno sa zastavíme pri pevnosti Amber, ktorá bola sídlom radžastanských maharadžov, známej svojimi medovo sfarbenými palácmi, situovanými na vrchoch Aravalli, kam sa dostaneme na slonoch (hore) a na džípoch (dolu), čo bude nezabudnuteľný zážitok. Pozrieme si Zrkadlovú sieň a Sieň radosti. Presunieme sa do Díllí.

11. deň:
Odlet z Dillí do Viedne.


Ubytovanie:
3*/4* hotely

Stravovanie:
Polpenzia

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu s prestupom vrátane servisných a letiskových poplatkov. Transfery BA - letisko - BA. Miestne prelety. Miestne transfery. 8 x ubytovanie v 3*/4* hoteloch s polpenziou. Vstupy a výlety podľa programu. Jazdu rikšou v Indii. Jazdu na slonovi a jazdu na džípe v Džajpúre. 2 fľaše vody na osobu v Indii aj v Butáne na deň (500 ml). Povolenie na vstup do Butánu, vstupné vízum do Butánu a povinné turistické poplatky. Miestnych sprievodcov a sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vízum do Indie. Stravu a nápoje neuvedené v programe. Fakultatívne aktivity mimo program. Cestovné poistenie.

Doprava:
Letecká

Krajiny

Zobraziť všetky »

Kontaktujte nás

Potrebujete poradiť s výberom dovolenky, alebo chcete dostávat pravidelné ponuky na Váš email? Kontaktujte nás!

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »