Z Victoria Falls do Kapského Mesta

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1300707
Cena od: 3 779 €
Príplatky od: 379 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Safari

Výber termínu

31.08.2024 20 dní First Minute 3 779 € +379 € odlet: Praha letecká
01.05.2025 20 dní First Minute 3 919 € +379 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Nádherné Kapské Mesto, ohromujúci Fish River Canyon, najstaršie duny sveta v Sossuvlei, fantastické Safari v Etosha & Chobe a úžasné Viktóriine vodopády. Dobrodružstvo sa začína...


Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom a let do Victoria Falls spravidla s prestupom v Johannesburgu.

2: VICTORIA FALLS: DYM, KTORÝ HRMÍ...
Prílet do Victoria Falls, stretnutie so sprievodcom, transfer do hotela. Poobede plavba po rieke Zambezi. V zlatej farbe zapadajúceho slnka a s drinkom niečoho tvrdšieho sa oddáte pozorovaniu divokej zvery v hrejivej atmosfére početných delt rieky.

3: PO STOPÁCH EMILA HOLUBA
Prehliadka vodopádov! - jedného z najkolosálnejších divov sveta. Spomeňme si v tejto chvíli na českého cestovateľa Emila Holuba, ktorý je autorom vôbec prvej podrobnej mapy vodopádov a ich okolia. Doobedie je možné si spestriť voliteľnou aktivitou napr. letom helikoptérou nad vodopádmi, štýlovou večerou Boma alebo stretnutím sa s levmi. K mimoriadnym zážitkom patrí tiež návšteva koloniálneho Victoria Falls hotel z roku 1904, vychádzka k Batoka Gorge - vyhliadke na úchvatný katarakt vodopádov a zúrivej masy Zambezi alebo výlet na železničný most oddeľujúci Zimbabwe od Zambie.

4: OBKĽÚČENÍ SLONMI
Ráno opäť priestor pre voliteľné aktivity. Nasleduje krátky prechod do Botswany, ubytovanie a poobedňajšia safari plavba v rezervácii Chobe, kde žije najväčšie stádo slonov v Afrike a ktorá vyniká špičkovými podmienkami pre pozorovanie zvierat na brehoch rieky Chobe.

5: SAFARI & CAPRIVI STRIP
Pred úsvitom ďalšie safari v Chobe NP. Tentokrát v terénnom voze sa vydáme za predátormi, krokodílmi, pasúcimi sa hrochmi či byvolmi. Prechod do Capriviho pruhu - najzelenšej časti zeme hraničiacej s ďalšími tromi africkými štátmi. Deň zakončíme v oblasti Popa Falls pri brehu legendárnej rieky Okavango.

6: CAPRIVI STRIP & HOBA METEORIT
Dnes nás čaká cesta do Tsumeb, pred tým sa ešte pozrieme na najväčší meteorit sveta Hoba. Tento železný "drobček" s váhou 60 ton zavítal na zem pred 80 tis. rokmi. Na svoje objavenie však čakal až do roku 1920.

7: KRAJINA PRELUDOV - SAFARI V ETOSHA NP
Konečne! Pre domorodcov Miesto preludov či Zem suchej vody, pre nás Etosha. Celodenné safari v otvorenom terénnom voze v tejto unikátnej rezervácii umocní nesmierne pestrá krajina, nekonečné soľné panvy a početné napájadlá s nosorožcami, žirafami, slonmi, levmi, stádami zebier a množstvom druhov vtákom. Nocľah vnútri parku.

8: SAFARI V ETOSHA NP
Ďalšie celodenné safari 4x4, tentokrát vo východnej časti rezervácie, výjazd z parku, nocľah.

9: KRÁSKY KMEŇA HIMBA & BRANDEBERG
Návšteva osady kmeňa Himba s preslávenými krásavicami, ktoré zakrývajú svoje pôvaby krátkymi koženými sukničkami a "umývajú" sa dymom kadidiel. Potom presun k úpätiu najvyššej hory zeme Königstein, ktorá svojou 2,5 km výškou dominuje horizontu.

10: MESAČNÁ KRAJINA & SPITZKOPPE
Mäkký úsvit v pohorí Brandberg nás vyprevadí k White Lady Painting - krováckym maľbám starým viac ako 2000 rokov. Nasleduje cesta k žulovej hore Spitzkoppe, ktorá ako maják v mori piesku ukazuje cestu zblúdilým cestovateľom. Neskôr poobede si vychutnáme neuchopiteľnú nádheru Namibskej púšte na hrane potrhanej Mesačnej krajiny - Moon Landscape. Príchod do prímorského Swakopmund.

11: SWAKOPMUND & PLAVBA
Ráno plavba v zátoke Walvis Bay s pozorovaním tuleňov, delfínov a morských vtákov. V dopoludňajšom slnku si vychutnáme čerstvé ustrice a víno (v cene). Po návrate do Swakopmund, prezývaného spiaca kráska, môžete odpočívať, zájsť na trhovisko, "motať" sa pri mori, navštíviť niektorú z reštaurácií či len tak zájsť na pivo a vstrebať atmosféru tohto pôvodne nemeckého koloniálneho mesta.

12: SOLITAIRE - SESRIEM CANYON
Cestou zo Swakompund zastavíme v kaňone Kuiseb, ktorý ako mohutná prekážka bráni piesočným vlnám v ceste ďalej na sever. Potom prekročíme obratník Kozorožca - áno, určite sa vyfotíme a v Solitaire vás dostane vôňa jablkového koláča v McGregorovej pekárni. Čas pokročil tak akurát, aby nám "prihral" dokonalé svetlo zapadajúceho slnka pri prehliadke zákutí nesmierne pôvabného kaňonu Sesriem.

13: SOSSUSVLEI & DEAD VLEI
Pred úsvitom sa vydáme do jedného z najpozoruhodnejších miest Namíbie - Sossusvlei & Dead Vlei. Očarujúca biela panva obklopená vekovitými stromami Camelthorn a impozantnými oranžovými dunami je pastvou pre oči. Tu končí púť voda rieky Tsauchab, ktorá nedokáže vzdorovať pásu nenásytných piesočných dún a nikdy sa tak nedostane k oceánu. Ranné mäkké svetlo a scenérie Sossusvlei sú považované za zázrak. Potom sa najstaršou púšťou sveta Namib vydáme k prímorskému Luderitz, živej pripomienke nemeckej kolonizácie.

14: CAOE DIAZ & TAJOMNÝ KOLMANSKOP
Doobeda prehliadka magického mestečka duchov Kolmanskop, kde v roku 1908 odštartovala náhodným nálezcom fascinujúca diamantová horúčka. Krátke zoznámenie sa s mestom, odkiaľ do sveta prúdia diamanty z oblasti Sperrgebiet, zastávka na myse Diaz s kolóniami plameniakov. cestou do Hobas skúsime uloviť fotku divokých koní v Garub a niečo dobré pod zub ponúkne reštaurácia v nádhernej budove stanice v Aus. Neskoro popoludní príchod do Hobas.

15: FISH RIVER CANYON - 2. NAJVÄČŠÍ KAŇON SVETA
Sme v Ais, divokej krajine rezervácie Ritchveld a na dosah Rybej rieky, ktorá nám čoskoro na pôsobivej vyhliadke odhalí produkt svojej tisícročnej práce - totiž Fish River Canyon, druhý najväčší kaňon planéty. Odtiaľto sa vydáme k termálnym prameňom Ais Ais (kúpanie fakultatívne) a nakoniec prekročíme Orange River, rieku "diamantov" a najdlhší tok Južnej Afriky.

16: NA ŠÁLKU ČAJU ROOIBOSU - KAPSKÉ MESTO
Doobeda prípadná zastávka v rezervácii Goegap - v raji kvetín a domova antilopy skákavej (Springbok), ikony Južnej Afriky (vstup fakultatívne a len v októbrovom termíne, kedy je obdobie kvetov). Potom nás Slonia rieka povedie krajinou vínnych fariem ďalej na juh až k citrusovým plantážam u Clanwilliam, kde zastavíme na šálku dobrého Rooibosu. S pohorím Cederberg sa blíži finále - príjazd do strhujúceho Kapského Mesta, ktoré s prehľadom atakuje predná pozícia rebríčkov najkrajších miest sveta.

17: KAPSKÉ MESTO & SKVELÉ VÍNA
Dnes podnikneme prehliadku mesta s trhoviskom Greenmarket, pestrofarebnou štvrťou Bo-Kaap či srdcom mesta v oblasti The Company Garden. Vyvezieme sa lanovkou na Stolovú horu, možno stihneme i návštevu botanickej záhrady Kirstenbosh. Vydáme sa tiež do oblasti Stellenbosch za skvelými vínami, ktorých kvalita ťaží z révy kultivovanej teplým podnebím a chladným, slaným vzduchom oceánu (vstupy fakultatívne).

18: KAPSKÉ MESTO: MYS DOBREJ NÁDEJE
Cestou k Mysu Dobrej nádeje podnikneme plavbu k ostrovu tuleňov v zátoke Hout Bay. Odtiaľ sa horským pásom Chapman´s Peak vydáme ku Cape Point - miestu dramatického stretávania sa dvoch svetových oceánov. Miestu pštrosov, paviánov a širokých kobercov fynbosu - porastu s tisícimi druhmi rastlín. Cestou späť zastávka v kolónii tučniakov pri Simons Town (vstupy fakultatívne).

19: ODLET DO PRAHY (VIEDNE)
Podľa času odletu doobedňajšia návšteva prístavnej promenády Victoria & Alfred Waterfront s obchodmi a reštauráciami. Poobede transfer na letisko a odlet do Prahy (Viedne).

20: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

POZNÁMKA:

safari 4x4 = v otvorenom terénnom aute s rangerom
Minimálny počet účastnikov: 14 osôb.

Doprava na mieste:
Investovali sme do prestavby vozu Mercedes Sprinter, ktorý je našim klientom k dispozícii pre všetky termíny zájazdov Námíbia -. zvodná a nepoznaná a Z Kapského Mesta do Victoria Falls.
Prečo? Odpoveď je jednoduchá. Najmä v Namíbii sa budeme väčšinou pohybovať po nespevnených cestách (štrk, prach a ujazdená soľ). Prašnosť ciest je extrémna a kvalita značne nevyrovnaná. 6 až 9-miestne vozy z požičovní, ktoré používa konkurencia (i my sme ich doposiaľ využívali) nedokážu účinne vzdorovať prachu, nekonečnému trmácaniu, častým opravám pneumatík, výpadkom klimatizácie a ďalším nástrahám nespevnených ciest...
...nový voz povznesie úroveň cestovania našich klientov na úplne inú úroveň - posúďte sami:
samostatný agregát klimatizácie pre prednú i zadnú časť vozu s vlastným batériovým okruhom, otrasuvzdorná úprava, rozvod potom v prevedení ducted - a teda s vlastnou reguláciou klimatizovaného vzduchu nad každým sedadlom (ako v lietadle)
spevnená konštrukcia vozu, dvojitá podlaha tlmiaca otrasy a hluk
veľké terénne kolesá tlmiace otrasy a minimalizujúce riziko defektov
plne otvárateľná tzv. safari okná
chladnička na palube (40 l)
PA audio systém pre prenos výkladu sprievodcu ku každému klientovi

Rezervácia predných či iných miest v akomkoľvek dopravnom prostriedku nie je v rámci zájazdov CK možná.

Orientácia: zájazd môže byť realizovaný opačne a teda v smere z Victoria Falls do Kapského Mesta. Itinerár, program, ubytovanie, radenie nocľahou, doprava a všetky inkluzivity a služby zostanú bez zmeny a zachované.

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Praha – Victoria Falls, Cape Town – Praha (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
preprava pohodlným, špeciálne upraveným vozidlom Mercedes Sprinter (odhlučnenie, tlmené otrasy, klimatizácia, safari okná, chladnička, terénne kolesá)
služby sprievodcu CK (sprievodca = šofér)
ubytovanie kategórie 3* (hotely, bungalovy, lodge)
17 x raňajky & 1 x večera
safari: NP Etosha - 2 x celodenné (4x4), NP Chobe (1 x safari plavba a 1 x ranné safari 4x4)
vstupy do národných parkov: Cape Point, Fish River Canyon, Ais-Richtersveld, Namib Naukluft, Etosha, Chobe a Victoria Falls
vstupy/aktivity: Chapman’s Peak, mestečko duchov Kolmanskop, prevoz 4x4 do Sossusvlei, White Lady Painting, plavba (Walvis Bay), dediny Himba, meteorit Hoba, plavba po Zambezi

Cena nezahrnuje:
letiskové a bezpečnostné taxy 379,- EUR
iné vstupy a výlety, ako sú uvedené v programe
vízum do Namibie (cez CK 150,- EUR/osoba) - na mieste možné iba pri prílete do Windhoek
vízum do Zimbabwe cca 30,- $/vstup (na mieste)
prepitné
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Krajiny

Zobraziť všetky »

Kontaktujte nás

Potrebujete poradiť s výberom dovolenky, alebo chcete dostávat pravidelné ponuky na Váš email? Kontaktujte nás!

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »